Snart börjar vi sortera matavfall

Inför föreningsstämman i februari inkom det två motioner om att börja sortera matavfall. Stämman röstade för förslaget och i april kan vi sätta igång. På extrastämman den 18/4 delas startpaket ut och därefter är tanken att vi ska kunna börja sortera. Läs mer om hur det går till och varför det är bra för miljön samt kika i den broschyr som alla som börjar sortera kommer att få. 

Vi kommer att sortera matavfall i bruna papperspåsar som läggs i vanliga sopkärl bredvid de för brännbart avfall i kärlskåpen. Kärlen töms regelbundet och av matavfallet produceras  biogas som är ett fordonsbränsle som ersätter diesel och bensin och bigödsel som används istället för konstgödsel.

Att sortera matavfall är enkelt och bidrar till stor miljönytta. De matrester du inte kan äta upp eller blir över lägger du i den bruna papperspåseen. Påsen ska alltid stå i en luftig hållare för att inte bli blöt och riskera att gå sönder. Både påsar och hållare får du av föreningen och ingår i abonnemanget och kostar därför inget extra. Nya papperspåsar kommer att kunna hämtas vid bokhyllan i tvättstugan.

Välkommen till extrastämman för att vara med när vi röstar en andra omgång om de nya stadgarna, får information om säkerhetsdörrar samt pratar om matavfall och delar ut startpaket.